SFS 2.0

De eerste 9 jaar heeft Stichting Flores Schoolproject de financiering van de bouw van zes klassen op drie lagere scholen in afgelegen gebieden op Flores gerealiseerd. Na de voltooiing van de bouw van de klassen is er in 2019 besloten om met het nieuwe project genaamd SFS 2.0 te starten. Met dit project ondersteunen we dezelfde kinderen met hun doorgroei in het middelbaar onderwijs.

Eerste bamboeklasje in Wawa 2012. Later vervangen door de stenen klaslokalen.

2022

In schooljaar 2021-2022 is in overleg met Moses besloten om ook de leerlingen uit Nio en Matago te steunen, zodat ook zij langer onderwijs kunnen volgen. Voor 38 leerlingen is het schoolgeld voor junior highschool volledig of gedeeltelijk betaald. De eerste drie jaren vervolgonderwijs na zes jaar basisschool wordt junior highschool genoemd. Daarna volgt nog drie jaar senior highschool.

Leerlingen van Wawa nu drie jaar op junior highschool

2019

In september 2019 zijn zestien leerlingen van de lagere school in Wawa en twee leerlingen uit Nio opgenomen in het SFS 2.0 project. Omdat de middelbare scholen vaak ver weg zijn van huis wonen de meeste kinderen bij familie, zodat ze lopend naar school kunnen gaan.

Met de donaties ondersteunen we het schoolgeld. Het schoolgeld werd door Rini direct aan de school betaald.